MENU RESTAURACJI

Nasza kuchnia to kuchnia z wyobraźnią. Łączy elementy regionalnej kuchni śląskiej z elementami tradycyjnej kuchni polskiej, zmodyfikowanej zgodnie z nowoczesnymi trendami.
Nasze menu będzie zmieniać się w zależności od sezonu oraz dostępności składników serwowanych potraw.

Dokładamy wszelkich starań, aby nasze dania były zawsze świeże i smakowite
 

 ZAPRASZAMY:

  6:00 - 22:00 OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU

10:00 - 22:00 W SOBOTY

12:00 - 20:00 W NIEDZIELE

PROPONUJEMY DANIE DNIA

W CENIE 14,00

 SZEF KUCHNI POLECA

Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z dodatkiem klusek oraz zestaw surówek 19,00

FAST FOOD

1. Hamburger 6,00
2. Hod dog 4,50
3.

Zapiekanki
- mała
- duża


3,50
6,00

 DANIA ŚNIADANIOWE

1. Jajecznica na boczku lub szynce  5,50
2. Jajecznica na maśle 5,00
3.

Jajka sadzone

5,00
4. Półmisek śniadaniowy
(wędlina, ser, pomidor, ogórek)
7,50
5. Kiełbasa z patelni  8,00
6. Parówka gotowana 4,50
7. Wątróbka z drobiu z cebulką 5,50
8. Omlet naturalny 6,00
9. Omlet z groszkiem 6,50
10. Omlet z owocami  6,50 

DANIE GŁÓWNE

DANIA Z WIEPRZOWINY

1. Rolada wieprzowa 9,00
2. Pieczeń z łopatki 7,50
3. Pieczeń z karczku 8,00
4. Kotlet schabowy 7,50
5. Kotlet po parysku  7,50
6. Kotlet bosmański 8,50
7. Kotlet a la "Jastrząb" 8,50
8. Kotlet mielony  6,00
9. Schab po sztygarsku 8,50
10. Schab z pieczarkami 8,00
11. Schab w kapuście 8,50
12. Schab po szwajcarsku 8,50
13. Żeberka w kapuście 7,50
14. Golonka gotowana (100g) 3,00
15. Golonka po bawarsku (100g)  3,50
16. Jadło drwala 12,00

DANIA Z DROBIU

1. Kotlet de volaille 8,50
2. Filet z kurczaka 8,00
3. Udko z kurczaka 6,50

DANIA RYBNE

1. Panga filet 5,00
2. Mintaj panierowany kostka 5,00
3. Pstrąg 5,50

 DODATKI

1. Ziemniaki 3,00
2. Ziemniaki pieczone 3,50
3.

Frytki

4,00
4. Kluski śląskie 4,00
5. Ryż 3,00
6. Kasza 3,00
7. Pieczywo/ masło 1,00
8. Musztarda/ chrzan/ ketchup 1,00
9. Sos mięsny/ pomidorowy 1,00

 

 

 ZAKĄSKI

1. Śledź w oleju 4,00
2. Śledź w śmietanie trzech pokoleń 4,50
3.

Śledź w sosie czosnkowym

4,50
4. Śledź po japońsku 4,90
5. Śledź po tatarsku 4,90
6. Śledź pikantny 4,90

 ZUPY

1. Rosół z makaronem 4,00
2. Pomidorowa z makaronem 4,00
3.

Pomidorowa z ryżem

4,00
4. Barszcz z krokietem  7,00
5. Żurek z kiełbasą i jajkiem 6,00

SAŁATKI SZEFA

1. Sałatka Grecka
(sałata, pomidor, ogórek, cebula, ser feta, sos vinegrette)
8,50
2. Sałatka Wiosenna
(sałata, pomidor, ogórek, jajko, ser żółty, sos majonezowy)
8,00
3. Sałatka z kurczakiem
(pierś z kurczaka, pomidor, ogórek, jajko, ser żółty, kapusta pekińska, cebula, kukurydza)
9,90
4. Sałatka Meksykańska
(boczek smażony, papryka, ogórek, fasola czerwona, kapusta pekińska, cebula prażona, kukurydza, sos ostry)
9,50

 SAŁATKI I SURÓWKI

1. Sałatka polska 3,50
2. Sałatka z czerwonej kapusty 3,50
3. Sałatka z buraczków 3,50
4. Sałatka z fasolki szparagowej 3,50
5. Sałatka z pomidorów 3,50
6. Sałatka z ogórków kiszonych 3,50
7. Mizeria 3,50
8. Kapusta zasmażana 4,00
9. Surówka z marchwi 3,50
10. Surówka z białej kaousty 3,50
11. Surówka z selera 3,50
12. Zestaw sałatek 4,50

 DANIA BAROWE

1. Gulasz wołowo - wieprzowy 8,00
2. Gulasz węgierski 8,00
3. Bogracz 7,00
4. Gulasz z serc 6,50
5. Flaczki 6,00
6. Cynadry 5,50
7. Płucka na kwaśno 5,00
8. Bigos 6,00
9. Gołabki w sosie pomidorowym(2 sztuki) 7,00
10. Fasolka po bretońsku 6,50

DANIA MĄCZNE I JARSKIE

1. Domowe pierogi z mięsem okraszone cebulką 9,50
2. Domowe pierogi z kapustą i mięsem 9,50
3. Pierogi "ruskie" własnego wyrobu okraszone boczkiem i cebulką 9,50
4. Pierogi z serem własnego wyrobu na słodko 9,50
5. Naleśniki z serem/ dżememe 5,50
6. Naleśniki z nutellą  6,00
7. Placki ziemniaczane 5,00